Mrkvová proteínová torta
Výborná zdravá mrkvová proteínová torta s tvarohom, ktorá je plná bielkovín ♥
♥ 1 kus torty = 139 kcal ♥ Bielkoviny: 15 g Sacharidy: 19g Tuky: 4 g Vláknina: 2,8g
Ingrediencie
Korpus- mrkva 1kg
- vajcia 2ks
- špaldová múka 30g
- jogurt smotanový 100g / do korpusu ide 100g, do plnky 40g, takže je potrebný 1 téglik/
- prášok do pečiva 1 bal.
- proteín vanilkový 50g
- soľ štipka
Plnka
- tvaroh 250g
- erythrit 70g
- limetková šťava pár kvapiek
- proteín vanilkový 30g
- jogurt smotanový 40g
Postup prípravy
1. Ošúpeme mrkvu, nastrúhame ju na strúhadle a vyžmýkame z nej prebytočnú šťavu do pohára / nevylievame, nepijeme, budeme ju ešte potrebovať /
2. Oddelíme si bielka od žĺtkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuhej peny.
3. Do misky s mrkvou pridáme žĺtka, jogurt, špaldovú múku, prášok do pečiva, vanilkový proteín a všetko spolu dobre premiešame. Ak je zmes suchá / záleži od mrkvy / nalejeme šťavu, ktorú sme si z nej vytlačili len toľko koľko potrebujeme aby zmes nebola príliš mokrá.
4. Pridáme do zmesi bielkovú penu a veľmi opatrne zamiešame.
5. Formu vystelieme papierom na pečenie, zmes do nej nalejeme a zarovnáme.
6. Tortu pečieme na 200-220 stupňoch. Dĺžka pečenia veľmi závisí od mrkvy, takže skúšame špajličkou či je korpus hotový.
7. Upečený korpus vyberieme z formy, prevrátime ho na druhú stranu a približne po 15 min. ho prevrátime naspäť, nech sa pekne vyrovná.
8. Plnku si pripravíme tak, že zmiešame všetky suroviny v miske a poriadne premiešame.
9. Nanesieme plnku na celú tortu.
Dobrú chuť ♥
Komentáre
Zverejnenie komentára