Mrkvová proteínová torta





Výborná zdravá mrkvová proteínová torta s tvarohom, ktorá je plná bielkovín ♥

    ♥ 1 kus torty = 139 kcal ♥     Bielkoviny: 15 g    Sacharidy: 19g    Tuky: 4 g     Vláknina: 2,8g                                           
                                         Ingrediencie
Korpus
- mrkva                       1kg
- vajcia                        2ks
- špaldová múka         30g
- jogurt smotanový     100g /  do korpusu ide 100g, do plnky 40g, takže je potrebný 1 téglik/
- prášok do pečiva      1 bal.
- proteín vanilkový     50g
- soľ                             štipka

Plnka
- tvaroh                        250g
- erythrit                      70g
- limetková šťava        pár kvapiek
- proteín vanilkový     30g
- jogurt smotanový     40g


Postup prípravy

1. Ošúpeme mrkvu, nastrúhame ju na strúhadle a vyžmýkame z nej prebytočnú šťavu do pohára / nevylievame, nepijeme, budeme ju ešte potrebovať /

2. Oddelíme si bielka od žĺtkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuhej peny.

3. Do misky s mrkvou pridáme žĺtka, jogurt, špaldovú múku, prášok do pečiva, vanilkový proteín a všetko spolu dobre premiešame. Ak je zmes suchá / záleži od mrkvy / nalejeme šťavu, ktorú sme si z nej vytlačili len toľko koľko potrebujeme aby zmes nebola príliš mokrá.

4. Pridáme do zmesi bielkovú penu a veľmi opatrne zamiešame.

5. Formu vystelieme papierom na pečenie, zmes do nej nalejeme a zarovnáme.

6. Tortu pečieme na 200-220 stupňoch. Dĺžka pečenia veľmi závisí od mrkvy, takže skúšame špajličkou či je korpus hotový.

7. Upečený korpus vyberieme z formy, prevrátime ho na druhú stranu a približne po 15 min. ho prevrátime naspäť, nech sa pekne vyrovná.

8. Plnku si pripravíme tak, že zmiešame všetky suroviny v miske a poriadne premiešame.

9. Nanesieme plnku na celú tortu.

Ozdobíme podľa vlastnej fantázie :)

Dobrú chuť ♥








Komentáre

Obľúbené príspevky