Hummus alebo Cícerová nátierka
Hummus som si prvý krát kúpila z obchodu a popravde skončil v koši ako všetky polotovary tohto typu. Neviem kedy sa poučí, že to jednoducho nemám kupovať :D ALE, dala som mu druhú šancu, povedala som si, že si vyrobím pastu aj celý hummus sama :) Mohla som uvariť aj cícer, ale bohužiaľ nebol na to čas :P Čakala ma návšteva :) Čo som absolútne nečakala ? Hummus sa zjedol ako prvý a to som robila moje úžasné guacamole a mrkvovú nátierku. Takže Hummus sa stane pravidelným sprestrením môjho jedálnička ! :) Okrem toho, že je výborný tak je aj veľmi zdravý ♥
Ingrediencie
1 konz. sterilizovaný cícer
1 ks limetková šťava z 1 kusu
2 PL Tahini pasta
2 strúčiky cesnak
soľ , mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Cícer necháme odkvapkať, no šťavu z neho si necháme keby trebalo hummus trošičku zriediť, nakoľko jeho konzistencia veľmi závisí od cíceru aj pasty.
2. Vložíme cícer do sekáčika aj s ostatnými ingredienciami a vymixujeme cca 3 min.
3. Ak je hummus veľmi hustý pridáme šťavu z konzervy.
Na dozdobenie som použila olivový olej, bazalku a mleté chilli.
Komentáre
Zverejnenie komentára