Karamelový likér






Ingrediencie 

salko                                  2 bal.
karamelový puding           1 bal. / ja som použila od Dr. Oetker Extra Karamel /
kryštálový cukor                podľa potreby
vanilínový cukor               1 bal.
mlieko                               500 ml
rum                                    500 ml

Postup prípravy 

1. Salko varíme ponorené vo vode 2 hod. kým zkaramelizuje. Po uvarení ho necháme mierne vychladnúť, až tak otvoríme plechovku.

2. Uvaríme si puding, podľa návodu na obale. Pridáme do neho navyše aj vanilínový cukor. Necháme ho vychladnúť a občas ho premiešame aby sa nevytvorila ,, kožička ´´ .

3. Vychladené salko zmiešame pomocou ručného šľahača s vychladeným pudingom a postupne pridávame rum.

4. Likérik prelejeme cez sitko do čistej fľaše a necháme aspoň 3 hod. pred konzumáciou chladiť v chladničke.























Komentáre

Obľúbené príspevky