Karamelový likér
Ingrediencie
salko 2 bal.
karamelový puding 1 bal. / ja som použila od Dr. Oetker Extra Karamel /
kryštálový cukor podľa potreby
vanilínový cukor 1 bal.
mlieko 500 ml
rum 500 ml
Postup prípravy
1. Salko varíme ponorené vo vode 2 hod. kým zkaramelizuje. Po uvarení ho necháme mierne vychladnúť, až tak otvoríme plechovku.
2. Uvaríme si puding, podľa návodu na obale. Pridáme do neho navyše aj vanilínový cukor. Necháme ho vychladnúť a občas ho premiešame aby sa nevytvorila ,, kožička ´´ .
3. Vychladené salko zmiešame pomocou ručného šľahača s vychladeným pudingom a postupne pridávame rum.
4. Likérik prelejeme cez sitko do čistej fľaše a necháme aspoň 3 hod. pred konzumáciou chladiť v chladničke.
♥
Komentáre
Zverejnenie komentára