Kuracie prsia v šampiňónovej smotanovej omáčke s ryžovými rezancami





Ingrediencie

kuracie prsia                          400g
čerstvé šampiňóny                 400g
šampiňóny v konzerve          200 g
smotana na varenie                500g
hladká múka                          3PL
bobkový list                           2ks
cibuľa                                     1ks
cesnak                                    1 strúčik 
vývar /bujón. kocka               500ml
maslo                                      50 g
olej
soľ
mleté čierne korenie
mleté chilli 
muškátový oriešok mletý       štipka
majoránka


Postup prípravy 

1. Kuracie prsia nakrájame na kocky alebo slížiky. Osolíme, okoreníme, pridáme muškátový oriešok, chilli a na rozohriatom oleji opražíme.






2. Kým sa mäsko robí nakrájame si na drobno cibuľu, cesnak a šampiňóny. Keď je mäsko hotové, vyberieme ho z panvice, pričom výpek necháme v panvici.

3. Do panvice dáme maslo a opražíme na ňom cibuľku a cesnak do zlatista.






4. Pridáme čerstvé šampiňóny, ktoré taktiež asi 5 min. miešame v panvici.







5. Pridáme mäsko a šampiňóny z konzervy aj s nálevom. Varíme 10 min.

6. Do vriacej vody si rozrobíme polovicu bujónovej kocky ak nemáme vývar a vlejeme do panvice. Poriadne premiešame a počkáme kým zmes prejde varom.

7. Smotanu na varenie dáme do misky a rozmiešame v nej hladkú múku.

8. Panvicu odstavíme zo sporáka, smotanu nalejeme do zmesi a poriadne premiešame. Vrátime panvicu na sporák a pridáme bobkový list a majoránku.

9. Omáčku miešame, kým nezhustne a počkáme kým prejde varom.






Ja som k tomuto jedlu urobila ryžové rezance ale prílohu si môžete zvoliť akúkoľvek :)


Dobrú chuť :) 





















Komentáre

  1. Odpovede
    1. Soté je výborné ale nejako som neprišla na chuť tým ryžovým rezancom :-/ ako sú dobré, ale na klasickú ryžu nemajú :P

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky