Kuracie prsia v šampiňónovej smotanovej omáčke s ryžovými rezancami
Ingrediencie
kuracie prsia 400g
čerstvé šampiňóny 400g
šampiňóny v konzerve 200 g
smotana na varenie 500g
hladká múka 3PL
bobkový list 2ks
cibuľa 1ks
cesnak 1 strúčik
vývar /bujón. kocka 500ml
maslo 50 g
olej
soľ
mleté čierne korenie
mleté chilli
muškátový oriešok mletý štipka
majoránka
Postup prípravy
1. Kuracie prsia nakrájame na kocky alebo slížiky. Osolíme, okoreníme, pridáme muškátový oriešok, chilli a na rozohriatom oleji opražíme.
2. Kým sa mäsko robí nakrájame si na drobno cibuľu, cesnak a šampiňóny. Keď je mäsko hotové, vyberieme ho z panvice, pričom výpek necháme v panvici.
3. Do panvice dáme maslo a opražíme na ňom cibuľku a cesnak do zlatista.
4. Pridáme čerstvé šampiňóny, ktoré taktiež asi 5 min. miešame v panvici.
5. Pridáme mäsko a šampiňóny z konzervy aj s nálevom. Varíme 10 min.
7. Smotanu na varenie dáme do misky a rozmiešame v nej hladkú múku.
8. Panvicu odstavíme zo sporáka, smotanu nalejeme do zmesi a poriadne premiešame. Vrátime panvicu na sporák a pridáme bobkový list a majoránku.
9. Omáčku miešame, kým nezhustne a počkáme kým prejde varom.
Ja som k tomuto jedlu urobila ryžové rezance ale prílohu si môžete zvoliť akúkoľvek :)
Dobrú chuť :)
Hmmmmm, to znie velmi dobre :)
OdpovedaťOdstrániťSoté je výborné ale nejako som neprišla na chuť tým ryžovým rezancom :-/ ako sú dobré, ale na klasickú ryžu nemajú :P
Odstrániť