Krémová polievka z červenej šošovice
Ingrediencie
červená šošovica 500 g
cibuľa 1 ks
smotana na varenie 1 téglik
hladká múka 1 PL
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
cukor kryštálový 1 PL
ocot 1 PL
vývar cca 800 - 1000 ml
olej podľa potreby
Na ozdobu : medovka, olivový olej, ľanové semienka
Postup prípravy
1. Cibuľu nakrájame na drobno a opražíme na oleji.
2. Pridáme červenú šošovicu, ktorú chvíľku popražíme tiež a následne ju zalejeme vývarom.
3. Privedieme do bodu varu a varíme približne 10 minút. Polievku dôkladne rozmixujeme.
4. V miske si rozrobíme smotanu s hladkou múkou. Polievku odstavíme zo sporáka. Smotanu prilievame po častiach do polievky a stále miešame.
5. Necháme opäť prejsť varom. Dochutíme soľou, korením, cukrom a octom.
6. Na ozdobu som použila rozdrvenú medovku s olivovým olejom, ktorá pridala polievke sviežu citrusovú chuť aj vôňu a posypala som ju ľanovými semienkami.
Polievka je jemne oranžovej farby, nakoľko som tam nepridávala žiadne paradajky, mrkvu ani žiadne umelé farbivá.
Dobrú chuť :)
Komentáre
Zverejnenie komentára