Krémová polievka z červenej šošovice



 
 







Ingrediencie

červená šošovica                   500 g
cibuľa                                    1 ks
smotana na varenie               1 téglik
hladká múka                         1 PL
soľ                                         podľa chuti
mleté čierne korenie              podľa chuti
cukor kryštálový                   1 PL
ocot                                       1 PL
vývar                                     cca 800 - 1000 ml
olej                                        podľa potreby
         
Na ozdobu : medovka, olivový olej, ľanové semienka


Postup prípravy

1. Cibuľu nakrájame na drobno a opražíme na oleji.

2. Pridáme červenú šošovicu, ktorú chvíľku popražíme tiež a následne ju zalejeme vývarom.

3. Privedieme do bodu varu a varíme približne 10 minút. Polievku dôkladne rozmixujeme.

4. V miske si rozrobíme smotanu s hladkou múkou. Polievku odstavíme zo sporáka. Smotanu prilievame po častiach do polievky a stále miešame.

5. Necháme opäť prejsť varom. Dochutíme soľou, korením, cukrom a octom.

6. Na ozdobu som použila rozdrvenú medovku s olivovým olejom, ktorá pridala polievke sviežu citrusovú chuť aj vôňu a posypala som ju ľanovými semienkami.

Polievka je jemne oranžovej farby, nakoľko som tam nepridávala žiadne paradajky, mrkvu ani žiadne umelé farbivá.

Dobrú chuť :)



Komentáre

Obľúbené príspevky