GHEE




Tak toto bola pre mňa veľká výzva ale vyplatilo sa riskovať 4 veľké maslá :P Tu je recept na moje vlastnoručne robené maslo Ghee :) ♥ PS: pardón za fotku, ale robila som ho už dávnejšie a fotila som ho ešte za tepla :P keď stuhne je krásne žlté :) Z 1 kilogramu masla mi vyšlo 850ml ghee :) Skladujem ho v chladničke v takomto pohári.


Ingrediencie

maslo    1 kg

Postup prípravy

1. Vezmeme si široký hrniec, dáme do neho maslo a necháme ho roztopiť.

2. Keď začne maslo bublať začneme uberať na teplote na sporáku. Maslo stále miešame. Tento krok trvá cca 15 minút, čiže treba stále pozerať do hrnca až kým neuvidíme ako sa začne zrážať. Mne sa pri tom vytvorilo hrozne veľa peny. Nevadí, stále miešať a ona sa usadí na spodku hrnca. Maslo musí stále len tak pobublávať.

3. Približne po polhodinke miešania začína byt maslo číre a všetko čo v ňom nemá byť je usadené na spodku hrnca. Miešame už len priebežne a veľmi jemne. Tá usadenina by mala byt tak jemne pripálená aby malo maslo jemne orieškovú chuť.

4. Ak je jemne hnedej farby, maslo okamžite stiahneme zo sporáka.

5. Precedíme ho cez sitko do nádoby a necháme vychladnúť.

Príprava jedla na tomto masle je úžasná, zdravá a jedlo má úplne inú chuť :) Odporúčam všetkými desiatimi :)

Dobrú chuť :)

























Komentáre

Obľúbené príspevky