Pletená brioška s Nutellou




Ingrediencie 

500 g                        hladká múka 00 alebo T-650 
2 ks                          vajcia

6
0 g                         cukor kryštálový
180 ml                     mlieko polotučné
30 g                          maslo mäkké
1 PL                          sušené droždie

štipka                        soľ
podľa potreby           Nutella 

Postup prípravy 

1.  Do misky dáme múku, droždie, cukor. Premiešame a pridáme jedno vajíčko, mlieko, rozpustené maslo a štipku soli. Zmes miesime až kým z nej nebude hladké cesto. Cesto necháme v miske približne 40 minút nakysnúť. Misku prikryte čistou utierkou a dajte na teplé miesto. 

2. Keď nám cesto nakyslo vyberieme ho z misky a premiesime ešte raz. Rozdelíme ho na 4 časti. Každú jednu rozvaľkáme na kruh s priemerom cca 25-30cm. Kruhy dáme na plech, potierame nutellou a ukladáme na seba. 

3. Briošku rozdelíme na 16 častí. Krájame ju v podstate ako pizzu ale stred musí ostať v celku. Každú jednu časť otočíme 2x od seba. 

4. Briošku necháme odpočívať na plechu ešte aspoň 20 minút prikrytú utierkou. 

5. Zľahka briošku potrieme mliekom a dáme piecť na 180°C cca 30 min. 

Dobrú chuť :) 



















Komentáre

Obľúbené príspevky