Pletená brioška s Nutellou
Ingrediencie
500 g hladká múka 00 alebo T-650
2 ks vajcia
60 g cukor kryštálový
180 ml mlieko polotučné
30 g maslo mäkké
1 PL sušené droždie
štipka soľ
podľa potreby Nutella
Postup prípravy
1. Do misky dáme múku, droždie, cukor. Premiešame a pridáme jedno vajíčko, mlieko, rozpustené maslo a štipku soli. Zmes miesime až kým z nej nebude hladké cesto. Cesto necháme v miske približne 40 minút nakysnúť. Misku prikryte čistou utierkou a dajte na teplé miesto.
2. Keď nám cesto nakyslo vyberieme ho z misky a premiesime ešte raz. Rozdelíme ho na 4 časti. Každú jednu rozvaľkáme na kruh s priemerom cca 25-30cm. Kruhy dáme na plech, potierame nutellou a ukladáme na seba.
3. Briošku rozdelíme na 16 častí. Krájame ju v podstate ako pizzu ale stred musí ostať v celku. Každú jednu časť otočíme 2x od seba.
4. Briošku necháme odpočívať na plechu ešte aspoň 20 minút prikrytú utierkou.
5. Zľahka briošku potrieme mliekom a dáme piecť na 180°C cca 30 min.
Dobrú chuť :)
Komentáre
Zverejnenie komentára